Inge Knegt, TInkeraar/architect

“Met Tinkertijd® werken we aan onze passie: mensen spelenderwijs creatief en probleemoplossend leren denken. Door je mee op reis te nemen in het denkproces van een ontwerper, een kunstenaar, een onderzoeker, komen we samen tot verrassende oplossingen voor je probleem. Zo krijg je vertrouwen in je eigen creatieve denkvermogen; soms heb je alleen een andere bril nodig!

Tinkeren is hierbij één van de instrumenten die we inzetten; leren door te experimenteren, te spelen met materialen en technieken, leren met je met je handen en door te doen. Hierbij worden oude en nieuwe technieken gemixt tot nieuwe, spannende, uitdagingen.”

Bekijk de Projecten

WORKSHOPS PO/VO

Bij Tinkertijd® leer je door te experimenteren, te spelen met materialen en technieken, leer je met je handen en door te doen.

Uitdagende workshops op het snijvlak van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde; vakoverstijgend werken en tegelijk het techniekonderwijs een boost geven.

DOCENTEN

Van introductie workshop tinkering tot deskundigheidsbevordering van leerkrachten, van PO tot Technasium tot PABO.

Al naar gelang de vraag helpen we graag bij het stimuleren van het creatief denken van docenten en leerlingen.

ONDERWIJSINSTELLING

Als bruggenbouwers tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven helpen we onderwijsinstellingen en scholen met het vinden van hun eigen visie en missie.

Vervolgens helpen we deze visie en missie om te zetten in beleid en uitvoering.

Onze visie

Om in de toekomst antwoorden te kunnen vinden op de grote vraagstukken van deze tijd, de Social Development Goals, heb je mensen nodig die creatief en probleemoplossend denken. Met creatief denkvermogen kun je met een nieuwsgierige blik over de grenzen van je vak heen kijken. Wie weet kun je oplossingen uit verschillende vakgebieden combineren of een nieuw toepassing bedenken voor een bestaande techniek, om zo te werken aan een duurzamere wereld.

Creatief denken heeft te maken met zelfvertrouwen en oprechte interesse. Graag laten we mensen nieuwe talenten ontdekken door hen anders te laten kijken naar de wereld om hen heen

Voorbeeldprojecten

Van basisonderwijs tot docententraining; tinkering is leuk en leerzaam voor iedereen. Van mechanica tot electronica, van programmeren tot modelleren, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Bekijk Projecten
Image

Contact

Bent u op zoek naar een workshop voor het PO, VO of wilt u een training voor docenten? Neem dan contact met me op!
Bekijk de projecten