Workshops VO

Stroomcircuits

 

Speel met elektrische circuits. Van zelfgemaakte componenten tot Arduino. Leer ongemerkt over electriciteit en programmeren.

 

Electriciteit moeilijk en vaag? Niet met deze lessen van Tinkertijd®. Experimenteer met batterijen, lampjes, zoemers, schakelaars en andere electronische componenten. Spelenderwijs leer je van alles over electriciteit.

 

Afhankelijk van het gewenste niveau kunnen we starten met eenvoudige, herkenbare componenten die er beetje knullig uitzien. Hierdoor ben je niet gelijk geïmponeerd door het materiaal; het materiaal nodigt uit om er mee te gaan spelen. Na een simpel begin heb je genoeg vertrouwen om ingewikkelder circuits uit te proberen, zelf componenten te maken of circuits te bouwen op een breadboard.

 

Programmeren wordt zo spelenderwijs geïntroduceerd, vanuit de vraag van de leerling.

Papieren circuits 3D

 

Breng je maquette of origamiwerkstuk tot leven. Met LED wordt alles leuker!

 

De mix van vertrouwde en nieuwe materialen maakt deze les van Tinkertijd® zo uitnodigend. Spelenderwijs leren hoe circuits werken; één lampje is nog simpel, daarna wordt het snel ingewikkelder. Zelf ontdekken welke nieuwe mogelijkheden vertrouwde materialen hebben én jezelf uitdagen om het leukste resultaat te krijgen!

 

Van een platte kaart tot een origami lamp met LED verlichting; de uitdaging kan aangepast worden aan het niveau van de leerlingen.

.

Een stukje kopertape, een LED-lampje en een batterij, meer heb je niet nodig. Branden maar!

.

.

Schrijfmachientjes

 

Bouw je eigen schrijfmachientje van Lego. Leer ongemerkt over mechanica en beweging.

 

Van een korte workshop met eenvoudig materiaal -een simpel motortje, tape en afvalmateriaal tot een heuse Lego-challenge en alles er tussen in. De Legobotjes draaien als spirografen over het papier. Verander de robot en je verandert het patroon. Voor het echt nauwkeurige tekenwerk pakken we de Mindstorms Lego robot erbij. Bouwen en programmeren maar.

Aan de slag met de 3D printer? Het ontwerpen van een penhouder is een mooie uitdaging. Afhankelijk van het gewenste niveau, kan er zelf geprogrammeerd worden, of kan er bestaande code worden gebruikt.

CONTACT

Orion 16, 8531 NC,

Lemmer

Tel: 06-1637 1841

VOLG ONS

Instagram

Facebook

LinkedIn

Algemene voorwaarden

© Copyright 2015. All Rights Reserved.

.